Bland tuttar och rumpor:

Slitz och Schöns krigshistorier

 

 

Flera svenska nazister och deras skrifter citeras okritiserat av Schön i slasktidningen Slitz.

 

I det senaste numret av tidningen Slitz – för män som gillar tjejer på papp och inte orkar mera än nio sekunder – är en av artiklarna ägnad åt episoder från andra världskriget. Bland Månadens Lekkamrat Jeanett Hunny Bunny, saltare än någonsin! och den blonda och kurviga gogodansaren Lollo, skriver journalisten och tv-producenten Bosse Schön om de svenska nazister som deltog i Hitlers invasion av Sovjet och om de ryska prickskyttar som satte skräck i Hitlers armé.

 

Bosse Schön blev känd som författare 1999 för sin bok "Svenskarna som stred för Hitler". Boken berättar om de 260 svenska nazister som stred i Hitlers mördarband, de flesta i SS kompanier i det ökända Waffen-SS. Bosse Schöns referenser och berättelser om händelserna under andra världskriget kommer nästan uteslutande från dessa nazisters berättelser samt efterlämnade böcker och brev. I tidningen Slitz är artikeln skriven på samma grunder. Schön ger Slitz-läsarna en beskrivning av historien om andra världskriget tagen direkt från den nazistiska propagandan. Schön har inte den minsta kritiska kommentar till de svenska nazisternas efterlämnade skrifter. Resultatet kunde inte bli annat än just nazistpropaganda.

 

Nazister citeras

Flera svenska nazister och deras skrifter citeras fritt av Schön. Det sovjetiska försvaret mot nazisternas invasion i juni 1941 kallar Schön för "det ryska massanfallet" en mening tagen den svenska nazistens Gösta Borgs bok "Det röda massanfallet". Gösta Borg var en av de svenska nazister som flydde kriget och kunde återvända hem med livet i behåll. I Sverige blev han publicist och fortsatte efter kriget att ge ut skrifter och böcker med nazistpropaganda. Enligt både journalisten Schön och de citerade nazisterna – ingen skillnad finns i deras uppfattning – ”anföll ryssarna i vansinniga självmordsattacker” där en "enorm och tätt packade massor av soldater, som supits fulla av befälen, trycktes fram mot fiendens skyttelinjer med ohyggliga förluster som följd. Soldater som försökte fly sköts ner". Enligt Schön var det en samling ”vodkastinkande värnlösa soldathopar som föstes emot” nazisterna ”under stridsropet För fosterlandet, för Stalin, arm i arm, våg efter våg”. Detta skall de stackars nazisterna ha upplevt som så fruktansvärt att de ”bröt samma och vägrade skjuta” mot ”massanfallet”!

 

Ny förklaring

Detta är en ny förklaring till Sovjetunionens seger över nazisterna. De sovjetiska döda soldaterna var så många att nazisterna bröt samman – och förlorade kriget! Fantastiskt! Att ingen före Bosse Schön har kommit på det? Schön måste vara den första författare som går i god för att nazisterna ”bröt samman” inför mordet på, enligt Schön, värnlösa människor. Förutom sex miljoner judar i Västeuropa dödade nazisterna 25 miljoner människor i Sovjetunionen. Man kan undra hur många av Schöns goda nazister som ”bröt samman” i masslakten på alla dessa människor och ”grät och bad till Gud om förlåtelse för att de sköt på de där stackarna”. Bosse Schön lånar sin författarpenna till de svenska nazisterna för att få tillträde till den svenska pressen. En av dessa nazister vet att berätta att framför nazisternas ”ställningarna låg likhög på likhög. Bakom soldaterna stod politiska kommissarier med revolvrar som sköt de stackars jäklar som inte rusade mot våra ställningar”. Givetvis måste de sovjetiska politiska kommissarierna dras in i slaktande av de egna soldaterna och målas ut av Schön och nazisterna som de största skurkarna i denna historia. Allt som luktar kommunism måste svartmålas och misstänkliggöras, så har den nazistiska propagandan fungerat sedan Hitler skrev Mein Kampf. Schön drar sig inte för att gå så långt som att skriva under på att ”straffångar ibland tvingades gå genom” nazisternas ”minfält för att utlösa minorna”. Även de tyska tågen med sårade blev i Schöns artikel attackerade utan att ”en levande människor” fanns kvar. Och de tyska ”sjuksköterskorna låg på marken med krossade huvuden och med grenklyftor inkörda i underlivet”.

 

Har ingen aning

Bosse Schön går i Slitz i godo för den nazistiska propagandan. Han visar att han inte har den blekaste aning om hur kriget gick till. Han skriver gärna under vad som helst bara det ger rubriker och klirrar i kassan. Det är ändamålet med skriverierna! Bättre blir det inte av att Schön lovordar de sovjetiska prickskyttarnas stridsduglighet. För att stoppa, krossa och vinna kriget mot den nazistiska invasionsarmén på 4,9 miljoner man behövs mera än prickskyttar! Inte heller Schöns beröm av den sovjetiska tekniken i den kända T34- stridsvagnen ger någon förklaring till Sovjetunionens fullständiga seger över nazisterna.

 

Hög stridsmoral

En sådan storartad seger kan bara göras av ett folk som älskar sitt land, är beväpnade med en mycket hög stridsmoral, behärskar en utvecklad och modern krigskonst samt äger en stor och modern produktionsapparat som gjorde allt som behövdes tillgängligt, från mat och kläder till all slags avancerad utrustning och krigsmaskiner. Det är just detta som nazistiska propagandister och borgerliga journalister vill glömma. Att det socialistiska samhällssystemet hade gjort Sovjetunionen till ett land omöjligt att erövra. Bosse Schöns skriverier har inte med verkligheten att skaffa, de passar bra bland rumpor och tuttar i en tidning för män som inte orkar mer än 9 sekunder.

 

MARIO SOUSA

mario.sousa@telia.com

Tillbaka till första sidan